Hoppa till sidans innehåll

Fint besök i Alingsås

15 SEP 2019 12:17
Westfleeten hade sin avslutning av sommarsäsongen i Alingsås i lördags, som brukligt är. Denna gång med besök av nykorade svenske mästaren Björn Sandberg
  • Uppdaterad: 15 SEP 2019 12:17

C55 klassen på västkusten visade styrka igen med 8 anmälda båtar, det är nästan tillbaka till fornstora dagar. Trenden är positiv, vi hade 7 anmälda till Emtunga i juni som ställdes in för hårt väder.

Även Alingsås bjöd på tuffa förhållanden med mycket byig vind, medelvind 10m/s och enligt egen uppskattning minst 15 i de värsta byarna. C55an visade återigen sina fantastiska egenskaper under spinnacker i hård vind, den bara ökar tryggt som snälltåget. Trots den byiga och svängiga vinden en perfekt lagd bana med  spännande layout som tillät flera olika jolleklasser och C55 på Mjörn utan att störa varandra särskilt. I den mån man hann titta var det imponerande att se barnen hantera sina optimister i dessa förhållanden, och OK-jollarna fick man se från alla vinklar (dvs många centerbord).

Svenske mästaren Björn Sandberg lånade en båt av arrangören, fick ihop en lokal besättning och utmanade westfleeten ordentligt. Men den här dagen visade hemmaseglarna Tomas Hurtig och Fredrik Boberg vilka som kunde läsa strömmarna på Mjörn bäst, eller vad de nu gjorde, för de var ohotade längst fram.

Nedan syns pristagarna samt Björn med besättningen Cleas Gilborne och Adam Granhage till höger.

Resultaten här

Pristagare i Alingsås -19

Skribent: Johan Bärring
E-post: Adressen Gömd

Snabbfakta om C55:

Postadress:
C55 Förbundet
c/o Wrande, Almedalsvägen 11
137 70 Dalarö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: thomas.wrande@gmail....

Se all info