Hoppa till sidans innehåll

Mörkret tätnar, även Emtunga Cup inställt

01 MAJ 2020 10:22
  • Uppdaterad: 01 MAJ 2020 10:22

Även Marstrand SS väljer att ställa in sitt Emtunga Cup i juni, som var tänkt som ett nationellt arrangemang och därmed i konflikt med SSFs riktlinjer så länge de inte ändras.

Observera att regattan hos LdSS samma helg fortfarande gäller, det är endast en lokal regatta.

Vi bifogar ett brev från MSS ordförande Marcus Blomberg (som själv seglar C55) till de som hade anmält sig:

Vi lever just nu i en värld som är helt upp och ner mot vad vi är vana vid och man hade väl aldrig kunnat tro att ett virus skulle kunna ställa till så stora besvär som vi just nu upplever med Covid-19.

Vi på MSS följer, som alla andra, virusets framfart dagligen och man hoppas ju varje dag man vaknar att det skall ha tagit en vändning till det bättre, men tyvärr så har vi inte nått denna punkt ännu, varken här i Sverige eller i övriga världen.

Därför tvingas även vi att fatta tråkiga beslut, men vi måste naturligtvis ta vårt ansvar och tänka på hälsan för seglare, funktionärer och boende här på Marstrand.

Att med gott samvete ta hit alla seglare för Emtunga cup ser vi tyvärr som omöjligt i dessa tider vi nu lever i. Vi lever med reserestrektioner, restriktioner på sammankomster med fler än 50 personer, social distansering osv och med allt detta ser vi inte att vi kan genomföra ett event som är förståndigt för varken seglare, funktionärer eller boende här på Marstrand.

 

Vi beklagar naturligtvis att vi tvingats att fatta detta tråkiga beslut, men även vi måste vika oss för den ohyggliga framfart och påverkan som Covid-19 har på vårt samhälle. Nu får vi blicka framåt och hoppas på 2021 och att allt lagt sig till dess.

 

Ta hand om er och tänk på er omvärld, får ni viruset, sprid det inte!

 

Marcus Blomberg

Ordförande

MSS

Skribent: Johan Bärring
E-post: Adressen Gömd

Snabbfakta om C55:

Postadress:
C55 Förbundet
c/o Wrande, Almedalsvägen 11
137 70 Dalarö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: thomas.wrande@gmail....

Se all info