Hoppa till sidans innehåll

Nygamla mästare korade

09 SEP 2021 11:46
  • Skapad: 09 SEP 2021 11:46

Vårt SM i Västervik blev en blöt, blåsig och extremt tight och rolig erfarenhet. Västervik bjöd på riktigt busväder de första två dagarna, särskilt den andra där regnet föll hela dagen. Tredje dagen inget regn och betydligt måttligare vindar (ca 6-10).

I hårdvinden (7-14) kunde ingen hota bröderna Johansson från Skanör, de fick se favorit-förhållanden och utnyttjade det skickligt. De fick hårdare sparring tredje dagen men säkrade SM-plaketterna ändå, och det är för tredje gången! Stort grattis från hela klassen. Nu rasslar det rejält runt halsen på bröderna.

Sedan var det jämnt, tre ekipage på samma poäng! Hur ofta händer det egentligen? Ulf Johansson/Fredrik Ericsson från arrangerande Wikingarna kom in på silver plats efter att Sailwave räknat ett tag, därefter Andreas Emmoth/Kristoffer Svensson/Max Bergwall från Stockholm/Kalmar och Mattias Gustafsson/Erik Linden (nybliven 606-mästare!) från Oxelösund, tätt följda av Erik Svensson/Joakim Andreasson från Mönsterås som redan hade silverplaketter från vårt SM i Kalmar.

Hela resultatlisten här: Sailwave results for SM 2021 - C55 at 2021 (smregatta.se)

Hotell Slottsholmen var bas för hela arrangemanget och det fungerade förträffligt. Stämningen var god och alla seglare njöt av att äntligen få avgöra vårt SM i hårdvind, det var länge sedan. Och det var roligt att ha med H-båtarna, regattamiddagen fyllde hela konferens-salen med seglare.

Skribent: Johan Bärring
E-post: Adressen Gömd

Snabbfakta om C55:

Postadress:
C55 Förbundet
c/o Wrande, Almedalsvägen 11
137 70 Dalarö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: thomas.wrande@gmail....

Se all info